Kennisplatform Rivierkreeft komt samen in eindsymposium Wageningen

16 december 2019 – Afgelopen woensdag organiseerde de Good Fish Foundation het eindsymposium Kennisplatform Rivierkreeft bij de Wageningen Universiteit. Hier kwamen verschillende partijen samen om terug te blikken op het project Kennisplatform Rivierkreeft. Ook wisselden zij kennis en ervaringen uit en probeerden zij tot oplossingen te komen voor deze invasieve soort.

De inheemse Europese rivierkreeft is vrijwel helemaal verdwenen. Hiervoor is de Amerikaanse rivierkreeft voor in de plaats gekomen, maar deze vormt inmiddels een ware plaag in de Nederlandse wateren. De invasieve soort brengt veel schade toe aan het ecosysteem. Een mogelijke oplossing om de plaag tegen te gaan is beroepsmatige visserij. Over de effectiviteit van deze maatregel is echter nog weinig bekend.

De Good Fish Foundation heeft voor dit probleem het Kennisplatform Rivierkreeft opgezet. Samen met Wageningen Environmental Research en netVISwerk zijn binnen dit project verschillende onderzoeken uitgevoerd en zijn bijeenkomsten en kennisdagen georganiseerd. De projectuitkomsten zijn besproken en toegelicht tijdens het eindsymposium van afgelopen woensdag.