Bijeenkomsten

Het komende jaar zullen er verschillende bijeenkomsten plaatsvinden die geheel in het teken staan van invasieve rivierkreeften. Deze bijeenkomsten worden per thema ingedeeld en zijn voor iedereen toegankelijk. Met deze bijeenkomsten wilt het kennisplatform alle stakeholders bij elkaar brengen en kennis uitwisselen om tot nieuwe inzichten te komen. Alle informatie die voortkomt uit de bijeenkomsten wordt op deze website gepubliceerd. Ook worden hier de volgende bijeenkomsten aangekondigd.

De eerste bijeenkomst staat gepland op 14 november 2018. Deze bijeenkomst is tevens de eerste bijeenkomst in de serie en wordt georganiseerd in de vorm van een studiedag. Deze studiedag zal in het teken staan van de huidige en verwachtte kennisontwikkelingen rondom invasieve rivierkreeften in Nederland. Verschillende onderzoeksbureaus en andere genodigden zullen een korte pitch houden over de meest recente ontwikkelingen. Waterschappen worden uitgenodigd om actief deel te nemen in de discussie over het beheersen van invasieve rivierkreeften in Nederland.  

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het projectconsortium van het project Kennisplatform Rivierkreeft: Exoot uit de Sloot, bestaande uit Ivo Roessink en Fabrice Ottburg  (Wageningen Environmental Research, WENR), Arjan Heinen (Heinen Visserijadvies), Margreet van Vilsteren en Irene Kranendonk  (Good Fish Foundation, GFF). Deze studiedag wordt in samenwerking met Winnie Rip (Waternet) en Martin Hoorweg (Provincie Noord-Holland) georganiseerd.