Podcast over rivierkreeften

Voedseljournalisten Janno Lanjouw en Barbara Serulus hebben in opdracht van Kennisplatform Rivierkreeft II een podcastaflevering gemaakt over de rivierkreeften. Deze aflevering is onderdeel van de podcastserie de Visdetective en is onafhankelijke journalistieke productie.

De Visdetective duikt in de wereld van overbevissing, sjoemelvissen en andere onderwatermysteries. Voedseljournalisten Janno Lanjouw (NL) en Barbara Serulus (BE) ontdekken wat er zich afspeelt onder het wateroppervlak. In deze aflevering zoeken de Visdetectives uit waar al die rivierkreeften vandaan komen. Want het stikt ervan! En waarom eten we die beesten niet op, als we hun Chinese soortgenoten en masse importeren? 
In de podcast komen verschillende betrokkenen uit de rivierkreeftendiscussie aan het woord. Dit zijn onder andere projectleider Ivo Roessink (WENR), projectpartner Irene Kranendonk (GFF), Pieter Boets van de Universiteit Ghent, Flora Rosenband van het Wetterskip Fryslân en beroepsvisser Matthijs Makop.
Disclaimer: de uitspraken in deze podcast van andere partijen dan vertegenwoordigd in het projectconsortium Kennisplatform Rivierkreeft II reflecteren de mening en uiting van die specifiek geïnterviewde persoon of organisatie en behoren niet tot de mening van het projectconsortium.
Klik hier om de podcast te luisteren.
Je kunt de podcast en andere afleveringen van de Visdetective ook luisteren via dag en nacht media of in Spotify, iTunes of een andere podcast app.