Nieuws

In Amerika is het rivierkreeftseizoen weer helemaal begonnen, maar ook in Nederland gaan we aan de crawfish boil!

Woensdag 21 juni vond er in Yerseke, bij Aqua Triton, een heuze crayfish boil plaats waar Vermaat chefkoks kennis mochten maken met de rivierkreeft. Door de chefkok van het Utrechtse Venster en Good Fish ambasadeur Daniel Lansbergen werd de crawfish boil klaargemaakt. 

Op deze manier hoopt Good Fish samen met Aqua Triton de chefkoks te inspireren ook vaker rivierkreeft op het menu te zetten. Geinspireerd door de Amerikanen houdt chefkok Daniel al jaren tientallen crawfish boils per jaar. En met goede reden, zo valt te zien in Isleton, California. In dat kleine dorpje hielden ze voor het eerst in jaren weer een crawfish festival, Louisiana style. Met wel 60.000 bezoekers was dat een geslaagd feestje, waar vele rivierkreeften zijn verorberd.

Daniel hoopt dat in de toekomst meer chefkoks een crawfish boil zullen maken. Het trekt niet alleen mensen aan, het helpt ook in de strijd tegen de invasieve exoot! Gevangen door de Nederlandse rivierkreeftvissers steunt het ook nog eens de kleine lokale visser. Voor restaurants een mooi verhaal!

Ook eens aanschuiven bij een crayfish boil, hou dan de socials van Venster in de gaten. Meer lezen over dit redelijk onbekende maar leuke fenomeen in Amerika? Klik dan hier voor het artikel of op de afbeelding hiernaast.