Nieuws

Ex-Top Gear presentator Jeremy Clarkson, inmiddels boer, heeft ook last van rivierkreeften.

Jeremy Clarkson, bekend van Top Gear, en inmiddels alweer een paar jaar actief als boer heeft problemen met invasieve rivierkreeften.

Net als in Nederland hebben ze in Groot Brittannië ook last van invasieve rivierkreeften, wel een andere soort dan in Nederland, namelijk de Californische rivierkreeft (Pacifastacus leniusculus). Ook Clarkson heeft de kreeften op zijn eigen terrein en wilde iets met ze doen, hij dacht ze te gaan vangen en verkopen in zijn eigen boerenwinkel.

Helaas voor Clarkson is er in Groot Brittannië net zo’n administrative rompslomp als in Nederland voordat je dit mag doen. Door onderbezetting kan zijn vergunning daardoor voorlopig niet worden vergeven. Daarover deed hij dan ook zijn beklag en richt zich zelfs tot het parlement in een tweet. Premier Johson reageerde snel, hopelijk betekend dit voor Clarkson en de strijd tegen invasieve rivierkreeften dat hij zijn vergunning alsnog krijgt.

Het maakt niet uit welk land het is, het blijft moeilijk uit te leggen waarom iemand die iets tegen een invasieve exoot wil doen wordt tegengewerkt, zonder dat de (lokale)overheid met een alternatief komt.

Lees het hele artikel in de Daily Mail hier.