Nieuws

Crawfish Farm Holland krijgen beroepsvisvergunning

Crawfish Farm Holland is een bedrijf in Nieuwerkerk aan den Ijssel dat sinds een paar jaar actief rivierkreeften opkoopt bij beroepsvissers om ze zo op een centrale plek voor langere tijd in leven te houden. Door dit te doen kunnen klanten beter worden bedient. Er is altijd rivierkreeft beschikbaar en in grotere getalen dan bij een individuele visser.

De ondernemers van Crawfish Farm Holland mochten nog niet zelf vissen, ze stonden namelijk nog niet geregistreerd als beroepsvisser, maar sinds deze maand hebben zij de vergunning binnen. Dit was een langdurig proces, want beroepsvisser wordt je niet zomaar. Als beroepsvisser moet je 250 ha water bezitten en door de keuring van de Kamer voor de Binnenvisserij komen, pas dan mag je zelf met beroepsvistuig gaan vissen.
De mannen zijn nu zover en daarmee kunnen ze nu ook zelf aan de slag om extra rivierkreeften te vangen!

Naast rivierkreeften houden ze bij Crawfish Farm Holland tegenwoordig ook kippen. Deze kippen worden gevoerd met niet marktwaardige rivierkreeft waardoor de eieren een mooiere kleur krijgen. De hoop is dat de kippen zelfs een beetje roze worden, net als de flamingo!

Om meer te weten over Crawfish Farm Holland, of om een kreeftje te (ver)kopen, zie de website: cffh.nl