Nieuws

Crawfish Farm Holland bepleit samenwerking met Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Crawfish Farm Holland

Langs de dijk in Moordrecht zit een bedrijf dat zich inzet om de rivierkreeft uit de polder weg te halen. De heren Kunst en Hillebrand constateerden dat de binnenvissers vaak hun rivierkreeft weer teruggooiden omdat ze hun rivierkreeft niet lang in leven konden houden na de vangst. Daarop vonden ze een oplossing met speciale kratten waarin de rivierkreeft met gemak twee weken in kan overleven. Dat klinkt misschien niet lang, maar is een hele verbetering ten opzichte van de drie dagen die gebruikelijk was bij de meeste binnenvissers.

Dat ze hun rivierkreeft niet alleen zelf vissen, maar ook van andere vissers verkrijgen is uniek in Nederland, en heeft ervoor gezorgd dat er een netwerk is ontstaan van vissers die allen aan Crawfish Farm Holland leveren. Dit maakt de rivierkreeft veel toegankelijker voor marktpartijen en is dan ook een ontwikkeling die moet worden toegejuicht.

De website van Crawfish Farm Holland vind u door hier, of op de afbeelding hiernaast, te klikken.

Via deze link kunt u ook nog luisteren naar de heer Kunst in het radioprogramma “de infoshow” van rtvkrimpenerwaard. Op 14 januari om 15:31 gaf hij hier uitleg geeft over zijn bedrijf en plannen.