Nieuws

In het Nederlands Dagblad van 16 augustus staat een over de rivierkreeften visserij van Jan de Waard en de pilot die hij momenteel uitvoert in samenwerking met Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Klik op de afbeelding hieronder of volg deze link om het hele artikel te lezen.

Binnen het experiment van het Hoogheemraadschap helpt Jan de Waard met het onderzoek naar mogelijkheden om de rivierkreeften te bestrijden.  Volledige bestrijding is volgens Nancy Meijer, ecoloog bij Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard niet realistisch, wel wordt er gestreefd naar een zodanig lage dichtheid aan rivierkreeft zodat het natuurlijke systeem kan herstellen, aldus het artikel. Mogelijk kan de beroepsvisserij hierbij helpen, mar dan moet er wel zeer intensief gevist worden.

In het artikel vertelt Marion van Bennekom van Good Fish dat rivierkreeft uit de supermarkt op niet-duurzame manier gekweekt wordt in China en dat consumenten met de rivierkreeft uit Nederland een goede duurzame keus maken, wat ook nog eens helpt de hoge dichtheid rivierkreeft in Nederland terug te dringen.