Podcast over rivierkreeften

De podcast Waterbazen, een initiatief van Hoogheemraadschap Rijnland, is op bezoek geweest bij Ivo Roessink en Fabrice Ottburg van Wageningen Universiteit & Research. In de podcast vertellen de onderzoekers over de Amerikaanse rivierkreeft in Nederland, de schade die ze veroorzaken en welke stappen Rijnland zet in de strijd tegen de rivierkreeft.

Over de podcastserie

De podcastserie Waterbazen is een initiatief van Hoogheemraadschap Rijnland. In de serie nemen presentatrice Hanneke Hofstee en bioloog Mike Dijkstra jou als luisteraar mee naar verschillende plekken in het gebied van HH Rijnland. In de podcast worden ‘waterbazen’ bezocht en geïnterviewd. De waterbazen zetten zich allen in voor de natuur en het water en delen in deze podcast serie meer over het werk wat zij doen.

Waterbazen: overlast door rivierkreeften

In de aflevering gaan de podcastmakers langs bij echte ‘rivierkreeftbazen’: Ivo Roessink en Fabrice Ottburg van Wageningen Universiteit & Research. Ivo en Farbice vertellen over de overlast die de Amerikaanse rivierkreeft veroorzaakt in Nederland, waaronder in het gebied van Rijnland. Daarnaast komt de aanpak van Rijnland voor de rivierkreeften problematiek aan bod.

Klik op de afbeelding hiernaast of volg deze link om de podcast te luisteren.