Nieuws

Het juli-nummer van het vakblad De Levende Natuur staat in het teken van uitheemse rivierkreeften. In deze speciale editie staan verschillende artikelen over uitheemse riviekreeften in Nederland. Waaronder een artikel over de bijvangst in de rivierkreeftenvisserij, bijgedragen door meerdere auteurs een een artikel over de regelgeving omtrent het bevissen van rivierkreeften vanuit Kennisplatform Rivierkreeft II.

Over De Levende Natuur

De Levende Natuur is een professioneel forum voor natuurbehoud, -beheer en -beleid in Nederland en België, opgericht in maart 1896. De artikelen zijn gebaseerd op recent ecologisch onderzoek, ervaring of waarneming van de auteurs. Er worden actuele thema’s gesignaleerd en bediscussieerd door betrokken deskundigen. Om je te abonneren kun je de volgende link volgen: abonneren De Levende Natuur

Special over uitheemse kreeften

Editie 4 van 2021 (juli) staat in het teken van uitheemse rivierkreeften. Er zijn meerdere uitheemse rivierkreeften in ons land die de gemoederen flink bezig houden. In het themanummer staan verschillende artikelen over uitheemse rivierkreeften, bijgedragen door verschillende auteurs vanuit allerlei hoeken.

Artikel over regelgeving 

De Nederlandse overheid staat de bevissing van exotische rivierkreeften toe als bestrijdingsmaatregel. Maar niet iedereen mag zomaar de rivierkreeften uit het water vissen. Hier zijn namelijk strikte en soms verwarrende voorwaarden aan gesteld. In dit artikel lichten wij als Kennisplatform Rivierkreeft II toe welke wet en regelgeving, voor wie van toepassing is.

Bijvangst

In het artikel “Een rivierkreeft vang je nooit alleen; een verhaal voer bijvangsten” hebben de auteurs een aantal recente studies op het gebied van bijvangsten in de rivierkreeftenvisserij op een rij gezet.